Praktijk voor Mondhygiëne

Anne-Marie Heijdra

voor een stralend gebit!

Afspraak maken bij de mondhygiëniste

Beroep mondhygiënist is wettelijk geregeld

Het beroep 'mondhygiënist' is geregeld in de Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (Wet BIG). Deze wet beschrijft het deskundigheidsgebied en de opleidingseisen. Bovendien bevordert en bewaakt de wet de kwaliteit van de beroepsuitoefening en beschermt ze u tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. 'Mondhygiënist' is een beschermde titel die alleen personen mogen voeren die een HBO-diploma 'mondhygiënist' bezitten.

Verwijzing naar de mondhygiëniste

Uw tandarts kan u adviseren een mondhygiëniste te bezoeken, maar u kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een mondhygiënist.
Een verwijzing van uw tandarts is daarbij niet nodig. Veel mondhygiënisten en tandartsen werken in teamverband, zodat ze de behandeling met u en met elkaar kunnen afstemmen.

Kosten mondhygiëne

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de behandeling voor mondhygiëne geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van de aanvullende verzekering voor tandheelkundige hulp. Voor personen tot 18 jaar vergoedt de verzekeraar de behandeling vanuit de basisverzekering. Geadviseerd wordt om voorafgaand aan de behandeling de kosten met uw mondhygiënist te bespreken. Dit voorkomt mogelijke problemen achteraf.

De tarieven

NVM logo